Зеленський звільнив з посади Андрія Мельника та ще чотирьох українських послів

Президент Володимир Зеленський звільнив з посади п’ятьох українських послів.

Зокрема, він прибрав з посади Андрія Мельника, який вісім років очолював дипломатичне представництво України в Німеччині. Про це повідомили на сайті Офісу президента.

«Звільнити Мельника Андрія Ярославовича з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України у Федеративній Республіці Німеччина», — йдеться у тексті указу.

З початку війни посол активно критикує німецьку владу за повільні темпи поставки зброї. Також Мельник зробив кілька резонансних заяв, зокрема, він назвав німецького канцлера Шольца «ображеною ліверною ковбасою» та в одному з інтерв’ю заявив, що «немає жодних доказів того, що «бандерівці» вбили сотні тисяч євреїв».

Крім того, Зеленський звільнив українського посла в Чеській Республіці Євгена Перебийноса, посла у Норвегії Вячеслава Яцюка, посла в Угорщині Любов Непоп. А також звільнено Ігоря Поліху — українського посла в Індії, Мальдівах, Непалі, Шри-Ланці та Бангладеш за сумісництвом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Посол США відповіла на звинувачення у затяжних поставках зброї