Зеленського просять звернутися до партнерів, щоб ті ввели війська в Україну

Народний депутат Олексій Гончаренко направив звернення до президента України Володимира Зеленського, в якому закликав останнього звернутися до міжнародних партнерів із проханням увести іноземні війська для допомоги в стримуванні російської агресії. 

Про це він написав у своєму Telegram.

Звернення нардепа Олексія Гончаренка до президент України Володимира Зеленського

У зверненні Гончаренко закликав Зеленського доручити Міністерству закордонних справ і Міноборони внести його пропозицію на розгляд РНБО та ухвалити рішення про допуск іноземних військ на українську територію. Після цього рішення РНБО мають винести на розгляд Верховної Ради.

Гончаренко каже, що під час саміту у Парижі лідери європейських країн обговорювали питання відправлення своїх військ до України, а французький президент Емманюель Макрон вже двічі заявляв про готовність ввести війська, якщо буде запит від Києва.

«Враховуючи складну ситуацію на фронті, зокрема на Харківщині, не можна гаяти далі час. Ці рішення мали бути ухвалені ще вчора», — вважає депутат.

Згідно з його пропозицією, Україна має узгодити введення військ ЄС, США та Великої Британії, щоб ті допомогли дати відсіч російській армії.

Нагадаємо, 7 травня, на сайті президента України з'явилась петиція із пропозицією закликати західні країни ввести війська в Україну. Її авторка, Наталія Височанська, просить Володимира Зеленського без зволікань просити про це США, Великобританію та Євросоюз. Станом на момент написання новини петиція набрала 3333 голосів. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські спецслужби причетні до виникнення «гаванського синдрому» у іноземних дипломатів — розслідування