Землетрус у Японії: кількість жертв зросла до 30 осіб

Кількість жертв потужного землетрусу в Японії, що стався у Новий рік у центральній частині країни, зросла до 30 осіб. Під завалами продовжують знаходити тіла загиблих та постраждалих.

Про це повідомляє видання Kyodo.

«Землетрус магнітудою 7,6 балів спричинив значні структурні пошкодження і пожежі в місті Вадзіма в префектурі Ісікава. Тривалі підземні поштовхи і завали на дорогах перешкоджали рятувальним операціям», — йдеться у повідомленні.

Семеро містян Вадзіми загинули у лікарні, ще 14 опинились під завалами. Також відомо про займання понад 200 будинків.

Крім того, землетрус спричинив значні руйнування у префектурах Ніігата, Тояма, Фукуї та Гіфу. Наразі відомо, що близько 1000 військовослужбовців Сил самооборони беруть участь у рятувальних операціях.

Великі складнощі також виникли і в транспортній галузі країни. Влада Японії заявляє про ускладнений автомобільний рух в напрямку міста Ното (епіцентру землетрусу).

За даними West Japan Railway Co., близько 1400 пасажирів швидкісного поїзда були заблоковані приблизно на 11 годин. Заpначається, що компанія зупинила рух чотирьох поїздів на лінії, щоб перевірити колії та інші об’єкти після землетрусу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустить.

У Румунії стався землетрус, який могли відчути в Україні