Жан Беленюк на знак протесту вийшов зі складу НОК

Олімпійський чемпіон та нардеп від «Слуги Народу» Жан Беленюк написав заяву з проханням виключити його зі складу Національного олімпійського комітету України.

Про це він написав у своєму Facebook.

«В такому НОК не можу собі дозволити затриматися надовго», — написав Беленюк та додав фото заяви.

Пояснюючи своє рішення, Беленюк прикріпив пост футболіста Романа Зозулі, в якому той розкритикував нових членів НОК — корупціонерів, колишніх регіоналів та вихідців з ОПЗЖ.

«Схоже, Шуфрич з Суркісом, виконували лише функцію громовідвода. І поки суспільство справедливо обурювалося їхніми прізвищами в списку, новообраний президент Вадим Гутцайт завів до НОК прямо таки «золоту» команду, 80% з якої взагалі не мають жодного відношення до спорту», — написав футболіст.

Зокрема, у список Зозулі потрапили члени ОПЗЖ Андрій Вінграновський, Олег Корбан, Михайло Кошляк, Олександр Симоненко, колишні члени Партії регіонів Олександр Волков, Олександр Герега, Олександр Мендусь, Мирослав Карабін та Сергій Бубка, який 17 років був керівником НОК.

17 листопада новим президентом НОК став міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, який переміг Беленюка та Ігоря Малинського. Тоді ж на Генасамблеї НОК обрали нових членів комітету на період 2022-2026 років.

У результаті до комітету потрапили нардепи, обрані від забороненої ОПЗЖ — Григорій Суркіс та Нестор Шуфрич, що одразу спричинило великий скандал.

18 листопада екстренер національної збірної з футболу Андрій Шевченко повідомив, що вирішив полишити склад НОК через незгоду з його новим складом. А згодом Суркіс та Шуфрич теж заявили, що залишають комітет.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мільйонні хабарі і розбірні стадіони: що треба знати про чемпіонат світу 2022 в Катарі