Жінки мобілізованих росіян влаштували акцію протесту біля міноборони рф (фото, відео)

Жінки та матері мобілізованих на війну проти України росіян вийшли з пікетом до будівлі міністерства оборони рф. Вони вимагають повернення додому їхніх чоловіків і синів.

Про це пишуть російські видання Astra та «Медуза».

Зокрема, жінки виступають проти безстрокової мобілізації. На їхніх плакатах написи: «Будь ласка, поверніть тата додому», «Встановіть терміни служби бійців на СВО»; «Мобілізованим пора додому». Крім того, вони вимагають зустрічі з міністром оборони рф Андрієм Білоусовим. 

«Мобілізовані та контрактники, які перебувають там немислиму кількість часу, заслужили повернутися додому», — заявили демонстрантки.

А втім, до них ніхто не виходить. Ба більше, одразу після початку пікету поліціянти підійшли до жінок і зажадали, щоби присутні розійшлися. Потім співробітники поліції почали переписувати особисті дані жінок. 

Наразі біля будівлі міноборони чергують правоохоронці, а поруч стоять автозаки. За словами учасниць акції, за ними також стежать невідомі та знімають на камеру.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗМІ назвали три головні теми переговорів путіна з лідером Китаю Сі Цзіньпіном