Жінок-новобранців в індонезійській армії більше не перевірятимуть на цноту
Getty Images

Правозахисні організації привітали рішення індонезійської армії припинити «перевірки на невинність» жінок, які вступають до лав військових.

В Індонезії цю процедуру називають «тест двома пальцями», тому що лікарі вставляють два пальці у вагіну жінки, щоб перевірити, чи не пошкоджений гімен (дівоча пліва), повідомляє The Guardian

Після перевірки претенденток, які були не «невинними», не брали на службу. Але тепер все зміниться. Жінок прийматимуть в армію на тих же умовах, що і чоловіків.

Правозахисні організації та самі жінки привітали рішення припинити цю практику. За словами Анінді, жінки, яка проходила цю ж процедуру 23 роки тому, це великий прорив.

Вона розповіла, що не змогла потрапити в ряди армії, бо не відповідала вимогам про цнотливість. При цьому Анінді мала високі бали з інших випробувань для новобранців.

Варто зазначити, що у деяких випадках «тест двома пальцями» застосовували не лише для жінок-новобранців, а й для наречених військових офіцерів.

Наразі жінки складають 10% з 450 тис. військовослужбовців Індонезії. Скасування перевірки на цноту відкриє для них більше можливостей.

Першу жінку-командувача призначили у ЗСУ