Жириновський запропонував РФ напасти на Україну «без оголошення війни»
Getty Images

Лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський заявив про те, що найближчим часом РФ може влаштувати провокація проти України.

Про це повідомляє Інсайдер.uа.

Зокрема, Жириновський запропонував «довбанути по всіх Збройних Силах України, щоб не залишилося жодного солдата та офіцера», щоб не очікувати провокацій з боку Донбасу.

За словами Жириновського удар по Україні має бути завдано «без оголошення війни». На питання журналіста, чи не повторить РФ таким чином долю нацистської Німеччини, політик почав обурюватися, що США напали на Лівію, Югославію та інші країни без оголошення війни.

Він також додав, що Росії необхідно займати жорсткішу позицію щодо Києва. Також Жириновський зазначив, що факт нападу на Україну буде виправданий тим, що на Донбасі, мовляв, загинули 15 тис. росіян, а в «катівнях СБУ» по території всієї України нібито тримають російських громадян.

Справа проти Жириновського в Україні

Шевченківський райсуд Києва дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Жириновського і двох депутатів Держдуми РФ, підозрюваних у фінансуванні тероризму.

За даними Генпрокуратури України, в Москві в березні-квітні 2014 року Жириновський створив і очолив організовану групу з метою матеріального забезпечення терористичних організацій «ЛНР» і «ДНР». До складу групи увійшли окремі депутати Держдуми та члени ЛДПР, зокрема, керівники та представники регіональних філій партії, які збирали на тероризм гроші з громадян Росії.

Крім того, ці депутати уклали відповідну угоду щодо матеріального забезпечення «ДНР» і забезпечили надання учасникам цієї терористичної організації приміщення на території Москви для представницької діяльності.

На Донбасі фіксують скупчення військової техніки бойовиків

На двох об’єктах непідконтрольної частини Донецької області російські гібридні сили концентрують техніку та особовий склад. Про це «Радіо Свобода» повідомили джерела у воєнізованих структурах окупаційної адміністрації. Інформацію підтвердили в одному з розвідувальних підрозділів, що працює у зоні ООС. Ці об’єкти можна побачити на супутникових знімках.

Тож Жириновський, який часто говорить те, що «не ризикує» говорити офіційний Кремль, може серйозно натякати на військове вторгнення РФ на Донбасі.

В лютому 2014 року в Криму був ще й Жириновський. Йому допоміг втекти звідти Шуфрич