Житель Кропивницького хотів за допомогою вебкамери коригувати удари до ЗСУ — СБУ

Служба безпеки затримала інформатора, який за допомогою вебкамери хотів скоригувати ракети по залізничних ешелонах Збройних сил на Кіровоградщини.

За даними слідства, ворожим коригувальником виявився мешканець Кропивницького. Для виконання завдання він намагався встановити вебкамеру поблизу одного з мостів, щоб зафіксувати «графіки» переміщення військових ешелонів.

У разі виявлення рухомих складів ЗСУ він мав у режимі онлайн передати їхні координати росіянам для підготовки прицільного удару по залізничній гілці.

В СБУ розповіли, що спрацювали на випередження і затримали російського інформатора «на гарячому», коли він намагався встановити вебкамеру поблизу колії. Під час обшуку у нього виявили мобільний телефон, на який він планував «підв’язати» відеопристрій, щоб відслідковувати рух ешелонів.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.