Жителі Космача подали заяву на жінку, яку ж самі побили за підозрою у роботі на ТЦК (відео)

Жителі села Космач Івано-Франківської області, які напали на жінку через підозру у співпраці з ТЦК, подали на нею заяву у поліцію. Про це пише hromadske з посиланням на обласну поліцію.

Одну із заяв написала місцева жителька. Вона стверджує, що Іванна Ванджурак, яку натовп назвав «навіднецею ТЦК», наїхала їй машиною на ногу.

Друга заява — колективна. Її автори поскаржилися, що відео сутичок, яке опублікувала Ванджурак, принижує їхню честь та гідність.

Наразі поліція зареєструвала ці звернення та проводить перевірку.

Напад на Іванну Ванджурак у Космачі

6 лютого у Космачі близько сотні людей, переважно жінки, перекрили дорогу і зупиняли автівки у пошуках людей, пов'язаних із працівниками ТЦК (військкоматів). Стихійний блокпост з'явився через пости в соцмережах, що нібито «їдуть багато машин ТЦ позабирати людей».

Натовп зупинив авто, у якому їхала 24-річна Іванна Ванджурак разом з 6-річною донькою. Жінку звинуватили, що вона працює «навідницею ТЦК» і шукає чоловіків. Вона у відповідь пояснювала, що живе у сусідньому селі і їде на пошту. Врешті її пропустили, однак на зворотньому шляху знову зупинили.

Цього разу, за словами Ванджурак, її почали витягувати через вікно за волосся, тягти за руки й плечі, «пхати якісь залізні палки», бити машину та розгойдувати. Вдарили її доньку.

https://t.me/chasnews/25843

Відпустили жінку лише тоді, коли якийсь чоловік у натовпі вигукнув, що люди зупинили не ту машину. У результаті лікарі діагностували у дівчинки забій м’яких тканин носа, а у її матері — ймовірну закриту черепно-мозкову травму.

Поліція Івано-Франківщини розпочала кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство, вчинене групою людей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Кабмін дозволив військкоматам працювати цілодобово