Жителя Донеччини засудили за шпигування в ЗСУ на користь окупантів
Unsplash

Жителя Донеччини, який шпигував в українській армії на користь окупантів, визнали винним в участі у терористичній організації та державній зраді.

Розслідування установило, що уродженець Святогірська у березні 2017 року добровільно вступив до так званої «Республіканської Гвардії ДНР». Там він почав співпрацювати з представником ФСБ.

За його наказом через два роки чоловік вступив на військову службу у ЗС України. Агент передавав росіянам військову інформацію, свідчення про особовий склад та морально-психологічний стан військ, місця розташування військової техніки, складів зброї та паливно-мастильних матеріалів, а також дані про малозахищені місця військової частини.

На суді обвинувачений повністю визнав свою провину, а також сприяв розслідуванн. і надав докази щодо інших учасників терористичного угруповання. Суд виголосив вирок про вісім років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, мешканцю Краматорська повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нардеп-колаборант Ковальов вижив після замаху