«Жодна нога ступити не повинна». Лукашенко наказав прикордонниками закрити кордон Білорусі

Олександр Лукашенко, самопроголошений президент Білорусі, доручив своїм силовикам закрити «кожен метр» кордону Білорусі. Рішення він озвучив сьогодні на нараді з питань ситуації на кордоні.

Про це повідомляє «Белта».

Він уточнив, що ніхто не повинен потрапити в Білорусь з «півдня або заходу».

Лукашенко наказав закрити кордон з Україною, але не закрив його. Що відбувається насправді?

«З сьогоднішнього дня жодна нога на територію Білорусі з суміжної сторони, будь то з півдня або з заходу, ступити не повинна», — підкреслив Лукашенко.

За його словами, такий крок необхідний нібито для того, щоб країни не змогли реалізовувати тактику видворення нелегальних мігрантів.

«Закрийте кожен метр кордону. Ми не дарма вкладали колосальні кошти в прикордонні війська, в наші взагалі силові структури», — сказав він.

І наголосив, що так білоруський народ почуватиметься у безпеці: «Люди мають знати, що є мужики, які можуть їх захистити».

Лукашенко також пригрозив країнам, щоб вони, мовляв, «не висилали людей, яких самі ж і покликали».

На півдні Білорусь межує з Україною, на заході — з Польщею, на півночі — з Литвою і Латвією, а східним сусідом є Росія.

Литва та Білорусь конфліктують через потік нелегальних мігрантів між їхніми країнами. Литва звинувачує Білорусь у пропуску іноземців, які потім намагаються потрапити в ЄС.

2 липня Лукашенко дав доручення повністю закрити кордон з Україною. Він звинуватив Україну в тому, що начебто з її території надходить багато зброї.

Україна надасть Литві колючий дріт для облаштування кордону з Білоруссю