Жодних партійних заходів на території Київського нацуніверситету — ректор
КНУ

Новообраний ректор Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка Володимир Бугров виступає проти будь-яких партійних заходів на території вищого навчального закладу.

«Понад 80 народних депутатів України в усіх фракціях і групах є випускниками університету. Для університету всі вони є випускниками. Водночас я за те, щоб партійних заходів на території університету ніколи не відбувалося, це моя принципова позиція», — сказав Бугров в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна».

Він додав, що не знав про проведення на території КНУ партійної конференції «Слуги народу» минулого року.

«Жодній партії це не додає бонусів. Тому що університет — це трохи інше місце. Якщо ви звернули увагу, в нас на території немає жодної церкви — це теж принципова позиція. Це не означає, що ми не релігійні, не віруючі люди: кожен має свої вподобання, але це все за межами університету», — наголосив ректор КНУ.

Водночас Володимир Бугров зазначив, що в університеті проходять зустрічі з політиками для студентів-політологів, істориків або міжнародників, що є нормальною практикою, але це просто зустрічі, а не проведення партійних заходів.

Професор Володимир Бугров переміг на виборах ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка (КНУ). За нього віддали голоси 74,31% виборців. Його опонент Олександр Рожко набрав 12,9% голосів.

Чотири українські університети увійшли до рейтингів найкращих у світі