Жодних ресторанів та кіно. Макрон пообіцяв ускладнити життя невакцинованим французам
Getty Images

Еммануель Макрон, президент Франції, заявив, що хоче «розлютити» жителів країни, які ще не вакцинувалися проти коронавірусу.

Опоненти політика вже заявили, що такі різкі слова не гідні президента, повідомляє ВВС.

У своєму інтерв’ю газеті Le Parisien Макрон сказав, що нікого не змушуватимуть робити щеплення силоміць. Однак доступ до соціального життя нещепленим обмежать максимально.

«Ми повинні сказати їм, що з 15 січня вони більше не зможуть ходити в ресторан, кіно або театр», — заявив президент Франції.

В країні планували ухвалити новий закон, за яким невакциновані не матимуть доступу до більшості громадських місць. Однак процес призупинили. Деякі депутати заявили, що навіть отримали від людей погрози розправи.

У Франції один із найвищих показників вакцинації проти коронавірусу в ЄС: понад 90% дорослого населення зробили подвійне щеплення.

Обмеження для невакцинованих вводять у багатьох країнах. Наприклад, влада ОАЕ заборонила невакцинованим виїжджати за кордон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Американська вчителька щепила учня невідомою вакциною в себе вдома. Їй загрожує в’язниця