Журналісти ідентифікували росіянку, яка радила своєму чоловіку «ґвалтувати українських баб»
Радіо Свобода

12 квітня СБУ опублікувала фрагмент перехопленої телефонної розмови російського військового з дружиною, в якій вона, сміючись, дозволила чоловіку «ґвалтувати українських баб».

Журналістам Радіо Свобода вдалося ідентифікувати це подружжя за допомогою телефонних номерів, отриманих від джерел в українських правоохоронних органах.

Ці номери використовувалися під час реєстрації двох акаунтів у соцмережі «Вконтакте». Одним з них належить 27-річному Роману Биковському, а другий — його дружині Ользі Биковській (у дівоцтві – Пінясова). Обоє родом з Орловської області РФ. Мають чимало спільних фото.

Жінка до 13 квітня активно вела свою сторінку, на якій постила сторінки з цивільного життя, зокрема, з дитиною, а одного разу — і з чоловіком.

Роман та Ольга Биковські в 2016 році

Сторінка Биковського натомість була закрита для сторонніх, але журналісти знайшли його на фотографіях товаришів по службі. Відповідно до них, чоловік як мінімум у 2016 році служив у військах нацгвардії рф.

Скориставшись оголошеням на сервісі «Авіто» (російський аналог українського OLX), в 2018 році подружжя переїхало до Криму, де, скоріше за все, живе і зараз. У лютому жінка, яка радила своєму чоловік гвалтувати українок, відгукнулася на заклик допомогти грошима на операцію собаці, яку збила машина у центрі Феодосії.

Її чоловік, ймовірно, з лютого 2018 року уклав контракт з міноборони рф і служив у 108-му десантно-штурмовому полку. В 2022 році він узяв участь у вторгненні до Херсонської області, де і сталася перехоплена СБУ розмова.

Роман Биковський

Журналістам навіть вдалося додзвонитися подружжю. Роман сказав, що зараз знаходиться у Херсоні, а дізнавшись, що йому телефонує журналіст, Биковський заявив, що голос на записі СБУ – не його. При цьому його голос, як повідомляє Радіо Свобода, такий же, як на «плівках» правоохоронців.

Розшифровка розмови з Романом Биковським

Ольга сказала, що її чоловік лікується після поранення у шпиталі в Севастополі, а потім кинула слухавку. Після розмови вона видалила сторінку у соцмережі.

Розшифровка розмови з Ольгою Биковською

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Марченко у Москві пожалілася на Зеленського та розповіла про «святого» Медведчука