Журналісти показали, як виглядає колишня резиденція глави УПЦ (МП) Онуфрія (фото, відео)
Схеми

Журналісти «Схем» (Радіо Свобода) відвідали колишню резиденцію глави УПЦ (МП) Онуфрія на території Києво-Печерської лаври та показали, як вона виглядає.

Триповерхова будівля з сауною розташована на території заповідника у Нижній лаврі. Виїжджаючи, представники УПЦ (МП) вивезли з резиденції всі меблі, ікони та зняли освітлення.

Екскурсію резиденцією медійникам провів архімандрит Авраамій, виконувач обов’язків намісника Києво-Печерської лаври. Він показав кімнату, де раніше висів портрет патріарха російської православної церкви Кирила та проходив священний синод Московського патріархату.

Також у колишній резиденції Онуфрія є кімната для переговорів, трапезна і простора сауна. Зараз у будівлі мешкає архімандрит Авраамій. Із дозволу заповідника він користується лише однією келією (кімнатою).

Нагадаємо, раніше видання «Українська правда» повідомляло, що митрополит Онуфрій (Орест Березовський) має російське громадянств. Хоча сам священнослужитель це заперечує.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Священник УПЦ (МП) поширював кремлівські «агітки» на Житомирщині — СБУ