Журналісти встановили імена понад 70 тис. загиблих російських військових в Україні

Журналісти встановили імена понад 70 тис. російських військових, загиблих під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляють російська служба BBC та «Медіазона».

Більш ніж половина з 70 тис. загиблих, яких встановили журналісти, не були пов'язані з армією на момент початку вторгнення.

Найчисленніша категорія втрат з вересня 2024 року — російські добровольці. Таких більше, ніж серед мобілізованих і ув'язнених. 

Журналісти встановили, що на війні загинув щонайменше 13 781 доброволець — тобто 20% від загального числа підтверджених втрат російської сторони. З вересня 2024 року втрати добровольців стали перевищувати втрати інших категорій учасників війни, зокрема ув'язнених (19% усіх встановлених смертей) і мобілізованих (13%).

Добровольці в армії рф не такі, як професійні військові: вони працювали в цивільному секторі, а підготовку проходили від трьох до десяти днів.

BBC також зазначає, що до середини 2024 року тип середньостатистичного загиблого теж змінився. Якщо на початку вторгнення це був молодий контрактник, то зараз найчастіше гинуть чоловіки віком від 40 років без бойового досвіду і спецпідготовки.

Найстаршому загиблому добровольцю російської армії був 71 рік, а загалом на війні загинули 250 добровольців, старших за 60.

Західна розвідка щодо російських втрат дає різні дані.

Кількість загиблих там оцінюють у майже 200 тис. росіян, а поранених — у близько 400 тис.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Міноборони рф тисне на путіна, наполягаючи на новій хвилі мобілізації в росії — WSJ