Журналісти за номером встановили, чи дійсно Кадиров був в Україні (фото)
Getty Images

Журналісти видання «Українська правда» за номером телефона Рамзана Кадирова встановили, чи був він в Україні, як заявляв.

Інформація про те, що глава Чеченської Республіки перебуває на українській території, з'явилася ще 13 березня. А через день він опублікував відео, яке нібито записав у Гостомелі за 25 км від Києва.

Однак, за даними українського видання, заяви Кадирова про його приїзд виявилися брехнею. Посилаючись на джерела в СБУ, «Українська правда» пише, що глава Чечні використовує два телефонних номери. Жоден з них не під'єднувався до українських вишок зв'язку за останні сім днів.

Журналісти спробували дізнатися місцеперебування номера телефону Кадирова за допомогою публічного онлайн сервісу. Він отримує такі дані, якщо користувач перейде за присланим йому посиланням.

Тому медійники написали Кадирову повідомлення у Telegram 13 березня, видаючи себе за російську журналістку. Сервіс виявив таку геолокацію глави Чечні: російська федерація, місто Грозний.  

встановлення місцезнаходження Кадирова

Тобто про перебування під Києвом Кадиров збрехав.

встановлення місцезнаходження Кадирова

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти для штурму Києва планують залучити «Вагнерівців» та спеціальний полк імені Рамзана Кадирова