Зі звільнених територій Київщини вивезли вже 410 тіл мирних жителів — Венедіктова
Facebook / Ірина Венедіктова

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що з нещодавно звільнених територій Київської області вивезли 410 тіл вбитих окупантами цивільних.

«Це пекло, яке треба задокументувати, щоб покарати нелюдів, які влаштували його на нашій землі. Підкреслю, притягнути до відповідальності в національних і в міжнародних судах», — написала Венедіктова у Facebook.

За словами Генпрокурора, 140 тіл загиблих вже змогли оглянути фахівці. Звільнена територія поділена на квадрати, в кожному з яких працють слідчо-оперативні групи з прокурорів, слідчих та оперативних співробітників Нацполу.

У містах та селах багато нездетонованих боєприпасів, «розтяжки» залишили навіть на трупах. Прокурори та слідчі працюють із місцевими, шукають свідків, потерпілих, фото та відео злочинів.

Венедіктова також закликала людей, які хочуть «заселфитись» на місці трагедії, припинити це та не заважати професіоналам збирати докази.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Моторошні кадри. На звільненій Київщині фіксують злочини окупантів