Зима 2022-2023: якою буде погода та чи варто очікувати сильних морозів і снігопадів
Pixabay

Аномальної зими в Україні не буде, а середня температура в період з грудня по лютий 2022-2023 рр. може на 1-2 градуси перевищити норму, визначену в 1991-2020 рр.

Аби скласти прогноз, синоптики проаналізували погодні показники за останні 30 років. У результаті вдалося вирахувати, що взимку середня температура триматиметься близько 0 градусів. Періодично стовпчик термометра буде коливатися від -5 до +5 градусів.

Холодніше буде на північному сході країни. У Харківській, Сумській, Полтавській областях можливе зниження температури до -15…-20 градусів. Однак, період суворих морозів триватиме не довше, ніж 1-5 днів.

Ймовірність зниження температури до -30 градусів в Україні цієї зимою досить низька. Снігових днів також очікується небагато.

Прогноз погоди на грудень

Найтеплішим місяцем зими 2022-2023 рр. буде грудень. Найвища температура може становити +6, а найнижча -10. Найчастіше стовпчик термометра зупинятиметься в проміжку 0…-2 градусів. Снігопади можливі лише наприкінці місяця.

Прогноз погоди на січень

У січні морози стануть дещо суворішими. Температура складатиме в середньому -2, хоча будуть і теплі дні з плюсовою температурою. Найсильніші морози, за попередніми прогнозами, будуть вночі 10-11 січня. Сніг буде у першій половині місяця

Прогноз погоди на лютий

Лютий 2023 року може виявитися холоднішим, ніж цьогорічний. Температура буде часто змінюватися у діапазоні +6…-9 градусів. Сніг йтиме на початку й у середині місяця.

Загалом зима 2022-2023 рр. за температурним режимом і частотою снігопадів нагадуватиме торішню — без сильних опадів та супернизьких температур.

Нагадаємо, що 18 вересня 2022 року на горі Піп Іван Чорногірський на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей випав перший сніг.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як підготуватись до зими: якими речами та приладами варто запастись українцям