Злив інформацію про наслідки подвійного ракетного удару по Одесі: СБУ затримала коригувальника
СБУ

Служба безпеки затримала ще одного учасника агентурної групи фсб, яка діяла у різних регіонах України. Зловмисники коригували ракетні удари по Києву, Одесі, а також Житомирській та Полтавській областях.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зловмисник — 27-річний мешканець окупованого Енергодара, який через пів року після захоплення міста виїхав до Одеси. На початку 2024 року переселенця завербував співробітник фсб.

Він інформував росіян про наслідки подвійного ракетного удару по обласному центру 15 березня. Тоді окупанти атакували житловий квартал міста двома балістичними ракетами «Іскандер». Перша поцілила у цивільну забудову, що призвело до численних жертв серед місцевих жителів. А коли на місце події прибули рятувальники, працівники швидкої та журналісти, то окупанти атакували їх другою ракетою.

Після обстрілу агент обходив територію та приховано фіксував наслідки прильоту. Ці медіафайли зі своїми коментарями, зокрема щодо орієнтовної кількості загиблих, фігурант відправляв до фсб.

За виконані завдання зрадник отримував від спецслужби грошову «винагороду», яка надходила на його банківські реквізити.

У подальшому зловмисник готував серію повітряних ударів росії по місцевих лікарнях, а також підрозділах Держприкордонслужби, Національної гвардії та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Втім, співробітники СБУ запобігли цьому і затримали російського агента у його власному помешканні. Він став третім затриманим учасником ворожої групи, двох інших затримали у березні 2024 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни готували 9 травня теракти у гіпермаркетах та біля кафе у Києві — СБУ (відео)