Зливала росіянам дані для прориву ДРГ: СБУ затримала ворожу інформаторку на Сумщині (фото)
СБУ

Служба безпеки затримала прихильницю окупантів, яка інформувала ворога про місця базування Сил оборони у прикордонних з рф районах Сумщини.

Про це повідомили в СБУ.

Зловмисницею виявилась жителька Сумського району, яку окупанти помітили за прокремлівськими дописами у заборонених «Однокласниках». Згодом спецслужби рф дистанційно залучили її до співпраці.

Жінці доручили шукати місця дислокації підрозділів ЗСУ і Держприкордонслужби у прикордонних з рф районах Сумщини. За це росіяни пообіцяли зловмисниці безперешкодно оформити російське громадянство з «перспективою» подальшого виїзду до рф.

Для збору розвідданих жінка об’їжджала регіон на громадському транспорті та приховано спостерігала за військовими об’єктами. Також вона під надуманими приводами розпитувала про бійців у своїх знайомих.

Інформацію агентка надсилала спецслужбам через месенджер. Росіяни хотіли використати дані для прицільних повітряних атак та підготовки прориву російських ДРГ на територію регіону.

Втім співробітники СБУ вчасно викрили зловмисницю та завадили планам ворога. Під час обшуків у затриманої знайшли мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Правоохоронці повідомили фігурантці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу. Їй обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Офіси, готелі та ресторани: СБУ арештувала майно генерала рф на 1 млрд грн (фото)