Злочинна група зрубала 100-річні дуби в Чорнобильському заповіднику — ДБР
ДБР

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби у Чорнобильському заповіднику.

Про підозру повідомили в. о. директора держпідприємства «Північна Пуща» та його спільникам. Вони організували незаконну рубку цінних дубів на 60 млн грн.

Як зазначають в ДБР, голова держпідприємства у грудні 2023 року організував незаконну порубку 185 дубів на території Денисовецького лісництва ДСП «Північна Пуща». До цього він залучив трьох цивільних осіб та видав їм спеціальні перепустки на територію заповідника.

Спільники вивезли деревину на один зі столичних пунктів приймання, де й продали її за фіктивними документами. Ділкам допомагав працівник правоохоронного органу. Сума збитків державі склала понад 59 млн грн.

В.о. директора держпідприємства «Північна Пуща», співробітнику правоохоронного органу та трьом цивільним особам повідомили про підозри у незаконній рубці та збуті лісу, що спричинило тяжкі наслідки, за попередньою змовою групою осіб (ст. 27, ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Донеччині судитимуть військових, які привласнювали та розпродавали товари для побратимів — ДБР