ЗМІ пишуть про затримання засновника Concorde Capital Ігоря Мазепи: що відомо

18 січня Державне бюро розслідувань затримало засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження українсько-польського кордону. Про це повідомляють українські ЗМІ з посиланням на джерела.

За даними NV, бізнесмена затримали на пункті пропуску «Медика — Шегині» о 15.00. Також ДБР проводить обшуки в офісі його компанії.

Повідомляється, що справа пов’язана із отриманням права на землю для будівництва котеджного містечка преміум-класу Goodlife Park у Вишгородському районі Київської області. Воно побудоване ще у 2013 році, має площу 40 га, яхт-клуб, міні-готель, ресторан, дитячий парк, спортивні майданчики та фітнес-центр.

Forbes повідомили у Concorde Capital, що силовики нібито увірвалися в офіс компанії, вибивши двері бізнес-центру, та проводять обшуки проводяться без ухвали суду. Начебто вилучено усі документи, які пов’язані з різними напрямками бізнес-активності Ігоря Мазепи. Також проводяться обшуки в помешканнях співробітників компанії без ухвали суду, вилучаються особисті речі, гроші.

«Ми повʼязуємо такі дії ДБР з позицією Ігоря Мазепи стосовно тиску силовиків на бізнес, зокрема у корпоративному спорі щодо Майницького родовища за участю інвест-банкіра», — заяивили у компанії.

За даними Економічної правди, у справі проти Мазепи присутній російський слід, але деталі наразі невідомі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Суд арештував майно львівського бізнесмена Гринкевича та його сім'ї