ЗМІ пишуть, що Єрмак святкував день народження на держдачі, куди гелікоптерами возили гостей. Їм відповіли (відео)
УНІАН

Андрій Єрмак, голова Офісу президента, 21 листопада святкував своє 50-річчя. Журналісти стверджують, що торжество пройшло у державній резиденції «Синьогора» в Карпатах у селі Гута.

У розслідуванні журналіста Михайла Ткача для «Української правди» йдеться, що Єрмак та президент Зеленський залишили Банкову 19 листопада ще до закінчення робочого дня.

До держрезиденції в Карпатах, стверджує ЗМІ, Володимир Зеленський летів не президентськи бортом. Однак того ж дня до Івано-Франківська вилетів чартер, який має стосунок до групи «Приват» Ігоря Коломойського.

За даними журналістів, серед гостей на святі були Олексій Чернишов (міністр розвитку громад та територій), Олег Татаров (заступник керівника Офісу президента) та Тимур Міндіч (співвласник студії «Квартал-95»)

Згідно з розслідуванням, гостей на Прикарпаття доставили гелікоптер ДСНС та гелікоптер МІ-8, який належить до ЗСУ або Нацгвардії.

В Офісі президента відреагували на розслідування про день народження Андрія Єрмака

В установі заявили, що «не було жодного чотириденного святкування з феєрверками, концертами, макетами венеційської архітектури, масовкою гостей та іншими принадами, які ще можна додумати для більшої ефектності».

Також в ОП запевняють, що державні та приватні літаки не використовували, як і гвинтокрили ДСНС.

У президента зазначили, що 19 листопада Володимир Зеленський працював у Києві, а ввечері того дня відбув до резиденції в Гуті. У неділю він був у Києві на відповідних заходах, присвячених річниці початку Революції Гідності. У понеділок він нібито перебував на робочому місці.

Коментар Андрія Єрмака про святкування його дня народження

Голова Офісу президента заперечив святкування свого 50-річчя у державній резиденції у Карпатах.

«Цьогорічний ювілей я ніяк особливо не відзначав, лишень в понеділок (22 листопада) заїхав до батьків. Вигріб від мами, що рідко у них буваю і що виглядаю втомленим. У вівторок (23 листопада) виділив одну годину, щоб прийняти привітання від колег в Офісі президента», — зазначив Єрмак.

Також він заявив, що гостей на гвинтокрилах ніхто не привозив, святкування не було, а в резиденції 20 листопада був президент, який пересувався гвинтокрилом згідно з протоколом.

Раніше Chas News повідомляв про акцію протесту під Офісом президента, учасники якої вимагали звільнити Андрія Єрмака.

Bellingcat опублікував розслідування «справи вагнерівців». Яку роль зіграли Зеленський та Єрмак? (оновлено)