ЗМІ повідомили про втечу мобілізованих ексв’язнів із навчального центру. У ЗСУ спростували

Видання Telegraf написало про втечу озброєних шести колишніх в’язнів, які мобілізувалися до війська. Проте в Сухопутних силах ЗСУ кажуть, що ця інформація неправдива.

Telegraf із посиланням на власні джерела також написав, що втеча сталася у 169 Навчальному центрі імені князя Ярослава Мудрого, що в селищі Десна на Чернігівщині.

Крім зброї, втікачі начебто забрали військову форму. Про їхнє зникнення, за даними видання, командування військової частини повідомило командирам підрозділів навчального центру.

У Сухопутних силах ЗСУ спростували інформація видання, наголосивши, що всі колишні ув'язнені зараз проходять активну підготовку та готуються до виконання бойових завдань у своїх підрозділах.

«Колишні засуджені вмотивовані, патріотично налаштовані, за власним бажанням долучились до лав ЗСУ. Скоро ми зможемо побачити їхню роботу на полі бою», — кажуть у ЗСУ.

Крім того, інформацію про втечу колишніх в’язнів там назвали такою, що «працює на ворога та дискредитує мобілізаційну кампанію».

Нагадаємо, 17 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених. Документ пропонує надавати можливість залучатися до військової служби тим, кому присудили обмеження або позбавлення волі за нетяжкими статтями.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Міноборони розповіли, скільки придатних до служби серед тих, хто оновив свої дані