ЗМІ заявили, що Арестович виїхав з України завдяки листу ГУР. Розвідники кажуть, що це фейк

У четвер, 1 лютого NGL.media з посиланням на джерело у прикордонній службі повідомило, що колишній радник Офісу президента Олексій Арестович виїхав за кордон завдяки листу Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Розвідники спростували цю інформацію.

Видання зазначило, що Арестович виїхав 4 вересня 2023 року у Польщу через пункт пропуску «Краківець — Корчова» і вже майже п’ять місяців не повертається в Україну.

Раніше сам Арестович підтвердив, що зараз живе у Нью-Йорку. Він казав, що приїхав до США на запрошення як «незалежний експерт з українського питання». Він не уточнив, на яких підставах виїхав. Але заявив, що у США працює з think tank-ами, представниками політичного та релігійного істеблішменту.

За даними NGL.media, раніше Олексій Арестович також неодноразово виїжджав за кордон. Наприклад, на початку травня 2023 року він також виїхав через «Краківець» завдяки листу ГУР і повернувся в країну лише наприкінці червня, провівши за межами країни майже півтора місяця.

Розслідувачі пишуть, що з часу повномасштабного вторгнення Арестович виїжджав за кордон ще сім разів на інших підставах — наприклад, на підставі рішень голови ДПСУ, як радник Офісу президента тощо. Ці поїздки тривали не довше дев’яти днів.

Після публікацій журналістів Головне управління розвідки назвало цю інформацію фейком.

«Інформація про перетин кордону та виїзд за межі України особи на ім’я Олексій Арестович 4 вересня 2023 року начебто на підставі листа від ГУР МО України, яку опублікувало NGL.media, не відповідає дійсності. ГУР МОУ не надавало вказаній людині ані листів, ані будь-яких інших документів для виїзду за кордон», — йдеться у повідомленні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Розповідав про «душіння жінок». Що відомо про новий скандал Арестовича (відео)