Знадобилось приблизно €200 тис.: чоловік відвідав усі ресторани світу з трьома зірками Мішлен
Bild

Маттіас Руль відвідав усі заклади світу із трьома зірками Мішлен: це 145 закладів у 20 країнах. Йому знадобилося приблизно €200 тис.

Про це пише Bild.

Ідея відвідати усі престижні ресторани у світі спала на думку чоловікові під час пандемії COVID-19. На той час він відвідав близько 60-70 закладів із трьома зірками Мішлен.

«Я підрахував, що витратив на їжу приблизно €100 тисяч, стільки ж пішло на дорогу. Вартість вечері в ресторані з трьома зірками Мішлен — десь €250—500 на людину», — поділився Руль.

Найдорожчий заклад, у якому був Руль, — це Ultraviolet у Шанхаї. Вечеря там йому коштувала €1400.

Проте, найбільше йому запамʼяталися ресторани в Японії — там їжу подають оригінально та досконало, а в деяких закладах її навіть не можна знімати на телефон.

Руль зізнається, що не завжди тішить себе вишуканими стравами: він полюбляє зʼїсти кебаб і картоплю фрі із сиром і зеленню у рідному місті в Німеччині.

Що означають зірки Мішлен

Одна зірка Мішлен свідчить про те, що ресторан варто відвідати, якщо він трапився на вашому шляху.

Дві зірки Мішлен дають тим ресторанам, заради яких можна змінити запланований маршрут — аби спробувати особливі страви ресторану.

Три зірки для закладу — найпрестижніша нагорода і найвище визнання. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Власниця ресторану на Одещині, де відбувся мовний скандал, пояснила букву Z у назві закладу