«Знайомі лікарі передали, що в Україні є вакцина, і якщо ви погодитеся, — ми дамо телефон, куди ви зможете подзвонити», — Литвин
Chas News

«Це реальність. Знайомі лікарі, які працюють за межами України, вони передали, що в Україні є вакцина, і якщо ви погодитеся, — ми надамо телефон, куди ви зможете задзвонити», — розповів під час інтерв’ю Chas News Володимир Литвин, ексспікер Верховної Ради, відповідаючи на питання, чи йому відомо про підпільну вакцинацію VIP-осіб проти COVID-19 до початку офіційної вакцинальної кампанії.

Володимир Литвин додав, що він відмовився від підпільної вакцинації, бо не хоче наприкінці життя робити речі, які вважає аморальними.

5 січня Михайло Бродський, власник інтернет-видання «Обозреватель», написав, що 29 або 30 грудня чартерним рейсом до України таємно прибула партія вакцини Pfizer: найімовірніше, її без розмитнення пронесли через зал для офіційних делегацій, прикриваючись паспортом якогось депутата. Бродський додав, що, за наявною у нього інформацією, Денис Шмигаль, прем'єр-міністр, й низка народних депутатів, зокрема Михайло Радуцький, голова медичного комітету ВР, підпільно вакцинувалися проти COVID-19 у клініці пластичної хірургії й косметології «Меділенд». Нібито, дві дози підпільно імпортованої вакцини їм коштували по €2,5 тис.

За інформацією видання «Страна», невідома структура орендувала у клініці «Меділенд» приміщення, де нелегально завезеною чи то з Ізраїлю, чи то з однієї з країн ЄС вакциною прищепилося «понад десять топчиновників, бізнесменів, політиків, а також члени їхніх сімей». Ціни на вакцинацію коливалися у межах €13 тис.

Денис Шмигаль та Михайло Радуцький заперечують щеплення нелегальною вакциною. «Буду вакцинуватися власним коштом у другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде у клініки. Впевнений, жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження»,  написав прем’єр у своєму Telegram.

«Мабуть, комусь дуже сумно уперше за десятиліття проводити в Україні різдвяні і новорічні свята, от і придумує таке... Однак хочу запевнити, як тільки в Україні появиться вакцина — я публічно зроблю щеплення під камерами»,  зазначив у коментарі «Радіо Свобода» Михайло Радуцький.

Заперечують можливість таємного постачання вакцини проти COVID-19 в Україну і в ізраїльському МОЗ. «Вакцини вимагають глибокого заморожування. Неможливо, щоб хтось їх непомітно транспортував»,  запевняють представники відомства.

Менше з тим, 8 січня у Службі безпеки України заявили про те, що розпочали розслідування фактів ввезення в Україну, зберігання та застосування сильнодіючих препаратів під виглядом вакцини від COVID-19 виробництва компанії Pfizer.

Шоу на телебаченні. Щеплення від СOVID-19 зробили співачці Руслані й ведучій Мосейчук