Знищення літака «Мрія»: СБУ завершила розслідування, справу передали до суду

Служба безпеки України завершила розслідування щодо знищення літака АН-225 «Мрія» та зібрала докази вини колишніх посадовців ДП «Антонов». Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

«Служба безпеки зібрала беззаперечні докази вини колишніх посадовців ДП «Антонов»: гендиректора та начальника підрозділу з авіабезпеки. Злочинні дії ексчиновників призвели до тимчасового захоплення стратегічно важливого аеродрому під час боїв за Київ та знищення літака АН-225 «Мрія», — йдеться у повіомленні СБУ.

Обвинувальний акт вже скеровано до суду.

За даними слідства, ексчиновники не допустили військовослужбовців Нацгвардії України на територію Гостомельського аеропорту, аби підготувати його до захисту напередодні повномасштабного вторгнення росії.

Для цього фігуранти протягом січня-лютого 2022 року віддали розпорядження заблокувати допуск українських військових на територію аеропорту.

На підставі зібраних доказів, фігуранти обвинувачуються за ч. 2 ст. 27 ч. 2 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань).

Наразі експосадовці перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Усе було готове ще у січні. Літак «Мрія» перед повномасштабною війною планували відправити в Німеччину — Bild