«Знищують шанси на перемогу»: Безугла розкритикувала Сирського та Генштаб

Депутатка від фракції «Слуга народу» Марʼяна Безугла назвала нове військове керівництво України неефективним.

Про це нардепка написала на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, Сирський кілька місяців не реагує на її звернення та ігнорує !критичні проблеми», тому вона вирішила діяти публічно.

«Баргилевич, Павлюк, Сирський, Содоль. Генеральська фракція, що прямо зараз знищує наші шанси на зміни та перемогу. Звісно, тут не всі. Пафос совка і знецінення людського життя», — написала Безугла та озвучила свої претензії до кожного з них.

Самого Головнокомандувача депутака звинувачує у «приховуванні правди, розриві підрозділів, ручному контролі, російській жорстокості і випалюванні всіх конкурентів та креативних у війську».

«Зміна комбригів і комбатів так швидко, що вони не встигають познайомитися з підрозділом, а вже винні. Знищення десантників прямо зараз, щоб перетворити на сухопутні війська і ще багато чого іншого», — написала Безугла.

Зі слів нардепки, за нового Начальника Генштабу Баргилевича бюрократія збільшилась вдвічі, ІТ підрозділи почали закривати, відбувається «лобізм старих угод» та «знищення ТРО».

«Павлюк — командувач Сухопутних військ. Просто мінйон із схильністю до нервових зривів на підлеглих. Практично відсутність підготовки людей перед відправкою в бригади. Намагання створити якомога більше нових бригад, аби пристроїти штаби, більше штабів, а не вчити піхоту і давати на поповнення. Ще штаби! Імітація бурної діяльності — наше все», — пише Безугла.

Командувача Об’єднаних сил ЗСУ Содоля нардепка називає «кулуарним мʼясником, який приховає все, що треба будь-якому начальнику». Вона звинувачує його у «непідготовленій Харківщині та Авдіївці».

Нагадаємо, у листопаді 2023 року Безугла зробила кілька заяв щодо неефективності роботи Залужного. За її словами, Головнокомандувач не надав плану дій на наступний рік, тому військове керівництво України нібито має піти.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Марʼяна Безугла заявила, що залишиться у фракції «Слуга народу»: як вона це пояснила