Зруйновані будинки та розбита лікарня: як виглядає Харків після нічного обстрілу (фото)
Фото: В'ячеслав Мавричев, Суспільне

В ніч на 26 червня російські війська знову обстріляли Харків. Про це повідомив Олег Синєгубов, голова обласної військової адміністрації.

«Вночі окупанти знову обстрілювали житлові райони Харкова, зокрема Немишлянський та Холодногірський райони. І виключно цивільну інфраструктуру. Що свідчить про черговий терор проти мирного населення. Через обстріли горіли балкони квартир багатоповерхівок, автомобілі, гаражі», — зазначив він.

Результати нічного обстрілу Харкова

Близько 23:00 російська ракета влучила у двоповерховий будинок Холодногірського району. Як пише Суспільне, в результаті удару під завалами опинилося подружжя. Їх врятували співробітники ДСНС.

«23:00, ми з дружиною були вдома, у спальні. Повітряна тривога, одна секунда — і нас засипало. Все. Не встигли нічого, не те щоб відреагувати, — навіть звука влучання не чули. Повітряна тривога — і одразу цегла на голову впала. Всередині стіни всі залетіли до нас у спальню. Вона на першому поверсі у глибині будинку», — розповів чоловік журналістам.

Подружжя пробуло під завалами близько години. 

«10 людей (рятувальників — ред.), швидко прибули, за хвилин за 25. Ми самі могли трохи розкопатися. Привалило нам ноги сильно. Прибули швидко, копали швидко. Техніка була. Десь годину провели під завалами. Дістали, швидка, повезли до лікарні. Лікарі зробили рентгени, все нормально, є забої», — сказав чоловік.

обстріл харкова 26 червня

Після опівночі в Немишлянському районі окупанти обстріляли лікувальний заклад. В результаті удару пошкоджені дах, технічний поверх, операційна на 7-му поверсі та перекриття 6-го поверху в рентгенкабінеті. Постраждалих немає.

харків лікарня обстріл 26 червня

По області окупанти обстрілювали Харківський, Ізюмський, Богодухівський, Чугуївський райони.

Пошкоджені житлові будинки, горіли господарчі споруди, гаражі та автомобілі.

Загалом за добу по області внаслідок російської агресії 7 осіб отримали поранення та госпіталізовані до медичних установ: Харків — 3 людини, Ізюмський район — 4 особи. У Богодухівському районі, на жаль, загинула 79-річна жінка.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російська ракета знесла три поверхи житлового будинку у Києві (оновлено)