ЗСУ ефективно використовують американські гаубиці М777 на полі бою — Пентагон (відео)

Українські військові вже ефективно використовують американські гаубиці М777 на полі бою. Про це заявив речник Пентагону Джон Кірбі на щоденному брифінгу.

За його словами, як тільки стало відомо, що основні бойові дії розгорнуться на Донбасі, у Штатах з'явилося розуміння, що далекобійна артилерія відіграватиме одну з вирішальних ролей і цей прогноз виявився правдивим.

«Ми знаємо, що більшість, переважна більшість гаубиць, які ми відправляли, є на передовій у різних місцях України, і українці їх використовують і роблять це досить ефективно», — наголосив Кірбі.

Він нагадав, що лише США вже передали Україні 90 115-мм гаубиць М777 та 200 тисяч боєприпасів до них.

Також Кірбі додав, що в межах нового пакету військової допомоги на $100 млн Україні передадуть ще 18 гаубиць М777, 18 автомобілів для їх буксирування та 3 контрбатарейних радари AN/TPQ-36.

Приклади успішного застосування гаубиць М777 на фронті раніше опублікував журналіст Юрій Бутусов. На розміщеному ним відео гармата влучиним пострілом знищила російську САУ 2С3 «Акація».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

М777 в дії: у генштабі показали, як ЗСУ використовують американські гаубиці (фото)