ЗСУ можуть звільнити Херсон вже наступного тижня — Financial Times

Збройні сили України можуть звільнити Херсон від окупантів наступного тижня та просунутися до правого берега Дніпра.

Про це пише Financial Times.

«Україна може звільнити Херсонську область до Дніпра вже наступного тижня», — цитує видання представників західної розвідки.

Зазначається, що про можливий прорив ЗСУ свідчать заклики колаборантів про «евакуацію». Ймовірно, це говорить про підготовку до «вирішальної битви».

Зокрема, напередодні так званий виконувач обов'язків «глави» Херсонщини Володимир Сальдо звернувся до кремля з проханням організувати виїзд херсонських сімей до інших регіонів рф «на відпочинок та навчання».

Видання нагадало, що останніми тижнями українські військові звільнили десятки населених пунктів, тому контрнаступ може продовжитися.

«Українські сили прорвали лінію фронту в Херсоні на початку місяця, як тоді визнало російське Міністерство оборони, що стало найбільшим поступом України на півдні з початку повномасштабного вторгнення Москви у лютому. З того часу Київ відвоював значну територію на захід від Дніпра», — йдеться у матеріалі.

Раніше в РНБО повідомляли, що у росії залишилось менше 30% ракет.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

З початку жовтня ЗСУ звільнили 400 км² Херсонщини — ОК «Південь»