ЗСУ поцілили ракетами у російський великий десантний корабель «Новочеркаськ»: що про нього відомо (відео)

26 грудня тактична авіація Повітряних Сил атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту рф «Новочеркаськ» в районі Феодосії.

Про це повідомили у Повітряних Силах.

Вибухи в окупованому Криму почали лунати близько 2:30, у порту розпочалася загоряння. За даними кримських ЗМІ, пожежа в Феодосії ще триває.

Як повідомив так званий «глава Криму» Сергій Аксьонов в результаті атаки на Феодосію загинула одна людина, двоє поранені. Також пошкоджено шість будівель.

У міноборони рф підтвердили удар до ВДК «Новочеркаськ». Там заявили, що він зазнав пошкоджень під час відбиття удару ЗСУ із застосуванням авіаційних керованих ракет.

Місцевий Telegram-канал «Кримський вітер» повідомляє, що на борту корабля були боєприпаси з Ірану, але інформація потребує підтвердження. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат також заявив, що «Новочеркаськ» однозначно перевозив боєприпаси.

«Такий вибух зумовлений не просто підривом чогось незначного. Це детонація боєприпасів… він міг перевозити у Феодосію боєприпаси, зокрема «шахеди». Поки що такої інформації немає. Про це може оголосять пізніше. Але робота зроблена колосальна, великий десантний корабель знищено і він поповнив той флот, який очолює зараз крейсер «Москва», — сказав речник.

У соцмережах публікують кадри детонації корабля у порту Феодосії.

https://t.me/astrapress/44688
https://t.me/VentdeCrimee/348
https://t.me/VentdeCrimee/351

Що відомо про ВДК «Новочеркаськ»

«Новочеркаськ» — це великий десантний корабель проєкту 775, який перебуває на озброєнні Чорноморського флоту ВМФ рф. Його спустили на воду Его спустили на воду у квітні 1987 року. А будувала для Радянського Союзу з 1975 року Польща.

Він призначений для висадки морського десанту на необладнане узбережжя та перекидання морем військ та вантажів. Корабель може транспортувати різні види бронетехніки, зокрема танки.

ВДК, завдовжки 112,55 метра й шириною в 15 метрів, обладнаний двома дизельними двигунами. Він може досягати швидкості 33 км за годину. Екіпаж «Новочеркаська» налічує 87 осіб. Також судно оснащене корабельними артилерійськими установками АК-275, ПЗРК «Стріла-2» а також двома установками РСЗВ «Град».

ЗСУ поцілили по кораблю не вперше. «Новочеркаськ» вже був атакований 24 березня 2022 року в порту Бердянська. Але тоді він був лише пошкоджений.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Уночі Повітряні сили знищили великий десантний корабель «Новочеркаськ» і 13 дронів