ЗСУ відбили спроби наступу росіян на п’яти напрямках — Генштаб

Станом на 28 серпня росіяни зосередили зусилля на встановленні повного контролю над територією Донеччини та утриманні захоплених районів Херсонщини, Харківщини, Миколаївщини та Запорізької області.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін.

На Сіверському напрямку росіяни утримують підрозділи в прикордонних районах Брянської і Курської областей. Ворог обстріляв райони населених пунктів Грем’яч Чернігівської області і Нова Слобода, Нововасилівка, Іскрисківщина та Тур’я Сумської області.

На Харківському напрямку окупанти вели вогонь з танків, ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Харків, Прудянка, Протопопівка, Пришиб, Чепіль, Замулівка, Руські Тишки, Байрак, Петрівка, Мосьпанове та Великі Проходи. Завдав авіаударів біля Рубіжного.

Здійснив спробу покращення тактичного положення неподалік Світличного, успіху не мав та відійшов.

На Слов’янському напрямку обстріли росіян фіксували біля Довгенького, Долини, Дібрівного, Великої Комишувахи та Карнаухівки.

Наступальними та штурмовими діями противник намагався просунутися в районі Богородичного, зазнав втрат та відійшов назад.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв райони біля Слов’янська, Верхньокам’янського та Спірного. Завдав авіаційних ударів неподалік Григорівки.

На Бахмутському напрямку росіяни вели вогонь по цивільній інфраструктурі в районах населених пунктів Бахмут, Весела Долина, Соледар, Майорськ та Роздолівка. Авіаударів зазнали райони Кодеми та Яковлівки. Сили оборони України відбили наступ окупантів біля Веселої Долини.

На Авдіївському напрямку ворог обстрілював із танків, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Невельське, Опитне, Орлівка, Новоолександрівка, Нью-Йорк, Красногорівка та Первомайське. Здійснив невдалу спробу наступу у районі Первомайського, зазнав втрат та відійшов.

На Новопавлівському напрямку противник продовжував обстріли біля Вугледара, Богоявленки, Великої Новосілки та Новомихайлівки. Намагався покращити тактичне положення неподалік Павлівки, успіху не мав.

На Запорізькому напрямку ворог обстріляв із танків, ствольної та реактивної артилерії райони Гуляйполя, Гуляйпільського, Кам’янського, Бурлацького, Времівки та Червоного. Завдав авіаційних ударів поблизу Полтавки.

На Південнобузькому напрямку противник здійснював обстріли з наявних видів озброєння в районах населених пунктів Миколаїв, Лупареве, Степова Долина, Посад-Покровське, Широке, Партизанське, Киселівка, Велике Артакове, Андріївка, Ольгине, Князівка, Тополине, Мирне, Квітневе, Веселий Кут та Лозове. Ударів авіації зазнали території біля Андріївки та Олександрівки.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи продовжують вогневе ураження скупчень особового складу та військової техніки російських окупантів. На деяких напрямках ворог має відчутні втрати у живій силі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Повітряних Силах показали, як українські воїни знищили безпілотник окупантів (відео)