ЗСУ відбили спробу наступу росіян на Слов’янському напрямку — Генштаб

Генштаб ЗСУ оприлюднив вечірнє зведення про ситуацію на фронті станом на 7 липня.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без змін. Зберігається загроза завдання ракетно-бомбових ударів з території білорусі.

На Сіверському напрямку противник обстріляв з артилерії райони Вовківки, Кіндратівки та Миропілля Сумської області та завдав авіаударів поблизу Есмані та Миропілля.

На Слобожанському напрямку росіяни намагаються утримувати зайняті позиції. Протягом дня ворог задіяв танки, ствольну та реактивну артилерію для обстрілів населених пунктів Харківської області уздовж лінії зіткнення.

Українські військові відбили спробу ворога просунутись в напрямку Соснівки, окупанти відійшли на раніше зайняті позиції.

Російські окупанти намагаються встановити повний контроль над територією Луганської області.

На Словʼянському напрямку загарбники здійснили невдалий штурм на Богородичне, намагаючись повністю його захопити. ЗСУ відбили штурм.

Ворог обстрілює з артилерії райони населених пунктів Сулигівка, Червоне, Нікополь, Новопавлівка, Карнаухівка, Адамівка, Краснопілля, Богородичне, Мазанівка, Дібрівне та Долина. Біля останнього для ударів застосував штурмову та армійську авіацію.

На Краматорському напрямку ворог здійснив невдалі спроби штурмових дій в напрямках Григорівки та Верхньокамʼянського.

Росіяни обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Маяки, Сіверськ, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам’янске, Золотарівка та Званівка. Ворожий авіаудар зафіксовано в районі Серебрянки.

На Бахмутському напрямку окупанти зазнали значних втрат, коли намагалися покращити тактичне положення неподалік Вершини та Берестового.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають обопільні обстріли із ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

Поблизу Камʼянського росіяни здійснили авіаудар.

На Південнобузькому напрямку обстановка без змін. Росіяни намагаються  утримувати зайняті позиції та обстрілюють позиції ЗСУ.

В акваторіях Чорного та Азовського морів противник утримує в готовності до застосування до шести носіїв високоточної зброї. Сумарна кількість крилатих ракет морського базування типу «Калібр» може складати до 40 одиниць.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 7 липня. ОНЛАЙН