ЗСУ взяли під контроль острів Нестрига на Херсонщині

У неділю, 28 квітня, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська взяли під контроль острів Нестрига на Херсонщині. Він входить до дельти Дніпра й тривалий час лишався сірою зоною.

Тепер окупантам буде складніше наближатися до позицій українців, а на напрямку суттєво підвищиться якість боротьби з диверсійними групами, пояснив в ефірі «Громадському радіо» Дмитро Плетенчук, начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

«Йдеться не про стратегію, а про позиційні бої, це більше тактичне значення. Локації, які не дозволяють ворогу наближатися до наших позицій, вони мають значення. Враховуючи, що ворог зазвичай використовує подібні локації (там насправді багато таких островів на річці Дніпро), тому це у першу чергу важливо для якості контрдиверсійних заходів», — зазначив Плетенчук.

Нагаддаємо, що 28 квітня 2024 року головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська відійшли на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки на Донеччині. Найскладніша ситуація на Покровському та Курахівському напрямках — там тривають запеклі бої. Ситуація на фронті загострилася. Російські війська намагаються захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту на декількох напрямках.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україну чекає важка ситуація, але Армагеддону не буде — Буданов