ЗСУ взяли у полон пілота-«вагнерівця» — Бутусов (відео)
Російський Су-25 / Ілюстративне фото

18 червня бійці 71-ї механізованої бригади збили російських штурмовик Су-25 поблизу Світлодарська, а його пілота взяли у полон. Про це повідомляла пресслужба підрозділу.

За даними журналіста Юрія Бутусова, полонений виявився майором Андрієм Федорчуковим. При цьому на допиті він зізнався, що є наймацем ПВК «Вагнер» і пішов на війну проти України за зарплатню в 205 тисяч рублів на місяць.

«Федорчуков на допиті показав, що метою його атаки був ротний опорний пункт ЗСУ. Раніше він здійснював вильоти на бомбардування українських міст. Федорчуков дуже сподівається на обмін — він розуміє, що є найманцем, і його можуть не виставити на обмін, і він може постраждати за свої злочини», — розповів Бутусов.

Журналіст додав, що у полоненого знайшли навігатор Гармін та смартфон із програмою «Пронебо». Наявність цих пристроїв демонструє, що ворожі пілоти не довіряють власному навігаційному обладнання та воліють користуватися американськими розробками.

андрій федорчуков пілот фото

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Бусик піднявся в небо на 7 метрів»: Масі Найєм розповів, як отримав поранення