ЗСУ змусили ворога відступити поблизу Мар'їнки та відбили штурм біля Краснопілля
Генштаб ЗСУ

Генеральний штаб повідомляє, що ворог зосередив основні зусилля на встановленні остаточного контролю над Луганською областю, спробах оточення українських сил на Донеччині та утриманні сухопутного коридору з Кримом

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без суттєвих змін.

На Сіверському напрямку ворог залишається в прикордонних районах Брянської та Курської областей та застосовує артилерію. Так, ворог обстріляв райони Карповичів та Миколаївки Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку противник намагається утримати рубежі на Харківському напрямку та не допустити просування наших військ. Ворог здійснював обстріли зі ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків в районах населених пунктів Харків, Базаліївка, Петрівка, Руські Тишки, Коробочкине, Слатине, Прудянка, Нове, Рубіжне, Благодатне, Кутузівка, Золочів, Черкаські Тишки, Перемога, Питомник та Руська Лозова.

Неподалік Леб’яжого, Верхнього Салтова та Прудянки окупанти завдали ударів із озброєння вертольотів Ка-52.

На Слов’янському напрямку противник зі ствольної та реактивної артилерії відкривав вогонь в районах населених пунктів Дібрівне, Мазанівка, Богородичне, Адамівка, Курулька, Черкаське, Краснопілля, Маяк та Новомиколаївка. Завдав авіаудару поблизу Богородичного. В напрямку Краснопілля наші воїни відбили черговий ворожий штурм.

На Краматорському напрямку активних дій не було. Ворог обстріляв із ствольної артилерії райони населених пунктів Сіверськ, Закітне, Серебрянка, Григорівка, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне, Званівка, Виїмка та Івано-Дар’ївка. Авіаудари зафіксовано неподалік Серебрянки, Івано-Дар’ївки та Спірного.

На Бахмутському напрямку окупанти стріляли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Часового Яру, Берестового, Покровського, Соледара, Зайцевого, Вершини, Новолуганського, Кліщіївки, Кодеми та Нью-Йорка. Літаками Су-25 завдали ударів поблизу Покровського та Яковлівки.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог відкривав вогонь із артилерії різних калібрів у районах населених пунктів Авдіївка, Карлівка, Невельське, Мар’їнка, Срібне, Новомихайлівка, Володимирівка, Павлівка, Вугледар, Перебудова, Велика Новосілка, Времівка, Новосілка, Білогір’я, Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Загірне, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новоданилівка, Оріхів, Жереб’янки та Кам’янське. Авіаударів завдано поблизу Шевченко та Золотої Ниви.

Спроби окупантів наступати у напрямку Мар’їнки ЗСУ відбили та змусили ворога відступити.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує вогневий вплив для сковування дій наших військ. Обстріли із артилерії фіксували в районах населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Ольгине, Велика Костромка, Кар’єрне, Біла Криниця, Зелений Гай, Калинівка, Білогірка, Киселівка, Любомирівка, Кобзарці, Червона Долина, Партизанське, Благодатне, Котляреве, Шевченкове, Зоря, Посад-Покровське, Українка та Прибузьке.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Влучили в найголовніше командування по Херсону». ГУР перехопило розмову окупантів (відео)