ЗСУ знищили 180 окупантів у будівлі «Алкосервісу» в Херсоні — Генштаб (фото)

Українські військові відбили атаки росіян поблизу п'яти населених пунктів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За поточну добу ворог завдав 4 ракетні та 15 авіаційних ударів, а також понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об’єктах.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник здійснив обстріли із танків, мінометів та артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку — в районах населених пунктів Блешня Чернігівської області та Хлібороб і Кіндратівка Сумської області;
  • на Харківському напрямку, зокрема і з території російської федерації, — в районах населених пунктів Харків, Кудіївка, Гоптівка, Анискине, Дворічна, Куп’янськ, Сенькове, Гороховатка, Бахтин та Кам’янка;
  • на Краматорському напрямку — Яремівка, Соснове, Ярова, Святогірськ, Щурове, Старий Караван, Озерне, Серебрянка, Райгородок, Пискунівка, Крива Лука, Миколаївка, Сіверськ, Верхньокам’янське, Спірне, Веселе та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку — Виїмка, Роздолівка, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве, Одрадівка, Миколаївка Друга, Майорськ, Нью-Йорк, Суха Балка та Юр’ївка.
  • на Авдіївському напрямку — Веселе, Авдіївка, Нетайлове та Опитне.

На Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямках противник здійснював обстріли по лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали понад 50 населених пунктів, серед них — Зелене Поле, Полтавка, Новопіль, Ольгівське, Залізничне, Чарівне, Степова Долина, Таврійське, Тернові Поди та Біла Криниця.

У районі Каховської ГЕС для побудови в подальшому переправи окупанти затопили 9 вагонів. В той же час, окупаційна влада продовжує змушувати місцевих підприємців вести розрахунки в російських рублях.

Підтверджено знищення понад 180 окупантів у Херсоні у результаті удару 10 вересня по будівлі ТОВ «Алкосервіс», де розміщувався особовий склад та військова техніка противника. Підрозділи Росгвардії та ФСБ п’ять днів розбирали завали та діставали тіла загиблих, намагаючись приховати втрати.

Відзначимо, що 10 вересня місцеві телеграм-каналі повідомляли про вибухи на базі окупантів на базі колишнього підприємства «Алкоресурс».

За поточну добу підрозділи Сил оборони відбили атаки ворога в районах населених пунктів Бахмут, Зайцеве, Первомайське, Миколаївка Друга та Новомихайлівка.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Іспанія у вересні відправила п'ять літаків з артилерійськими снарядами для ЗСУ (фото)