ЗСУ знищили до 10 російських генералів — це дуже високий показник —  розвідка США

Від початку широкомасштабної війни в Україні українська армія знищила від 8 до 10 російських генералів.

Про це заявив глава Розвідувального управління Міноборони США генерал-лейтенант Скотт Беррієр комітету збройних сил Сенату США, повідомляє CNN.

За його словами, це незвично велика кількість для сучасної армії, яка набагато перевищує кількість американських генералів, що загинули за 20 років конфлікту в Афганістані.

Деякі офіційні особи США пояснюють цю нетипово високу цифру частково розвідувальною підтримкою Штатів. В той же час інші вважають, що це пов'язано з тим, що російські генерали змушені діяти у зоні конфлікту, щоб мотивувати свої війська.

Також є припущення, що російські генерали змушені діяти доволі близько до лінії фронту, де ризик бути ліквідованим ЗСУ значно вищий.

Беррієр додав, що Україна має підготовленіших бійців, ніж рф.

«Українці праві в тому, що стосується мужності й того, як вони захищають свою націю. Я не впевнений, що російські солдати з віддалених російських військових округів справді це розуміють», — сказав глава розвідки.

Раніше розвідка США повідомляла, що путін хоче запровадити воєнний стан в рф й почати війну у Придністров'ї.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Планування війни в Україні путін передав у ГРУ міноборони — розслідувачі