ЗСУ знищили на Донеччині ворожу контрбатарейну РЛС «Зоопарк-1» (відео)

На Донецькому напрямку бійці ССО допомогли знищити ворожий радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби «Зоопарк-1».

Відповідне відео опублікувало Командування Сил спеціальних операцій.

Комплекс виявили оператори 3-го полку спецпризначення імені князя Святослава Хороброго, а далі скоригували вогонь артилерії.

https://t.me/chasnews/22894

«Зоопарк-1» — радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби (контрбатарейна РЛС) на шасі МТ-ЛБу. Призначений для розвідки позиції вогневих засобів супротивника (РСЗВ, артилерійських і мінометних позицій, пускових установок тактичних ракет і комплексів ППО тощо), розрахунку траєкторій снарядів і ракет, коригування вогню дружніх вогневих засобів, стеження за повітряним простором і контролю за безпілотними літальними апаратами.

Виробник заявляє, що контрбатарейна РЛС здатна виявляти позиції 120-мм мінометів на відстані до 17 км, 105-мм та 155-мм гаубиці — до 12 км, а пуски з реактивних систем залпового вогню типу БМ-21 «Град» та БМ-27 «Ураган» — на відстані до 40-45 км.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 24 жовтня