ЗСУ зупинили наступ окупантів у напрямку Лисичанська — Генштаб ЗСУ

Станом на 23 червня українські військові відбили низку штурмів росіян. Окупанти зосередились на взятті Сєвєродонецька.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

На Сіверському напрямку росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Старі Вирки, Атинське та Старикове.

На Харківському напрямку противник обстрілює з артилерії цивільну та військову інфраструктуру в районахнаселених пунктів Харків, Руська Лозова, Печеніги, Хрестище, Мосьпанове, Старий Салтів, Руські Тишки та Пришиб.

На Слов’янському напрямку окупанти вдарили з РСЗО в районах Богородичного, Адамівки, Дібрівного, Курульки, Петрівського, Вірнопілля та Мазанівки. Українські військові відбили штурм поблизу Долини та Богородичного, росіяни відійшли.

На Донецькому напрямку росіяни з артилерії, мінометів і танків обстрілюють позиції ЗСУ по лінії зіткнення. Основні зусилля противник зосередив на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках, щоб взяти Сєвєродонецьк та Миколаївку.

На Сєвєродонецькому напрямку противник здійснював обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Сиротине, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Воронове та Мирна Долина. Бойові дії на напрямку тривають.

Українські воїни зупинили наступ окупантів у напрямку південної околиці Лисичанська та поблизу Борівського.

Противник вів розвідку боєм в районі Білої Гори. Продовжив наступ в районі населеного пункту Рай-Олександрівка, тривають бої.

На Бахмутському напрямку росіяни обстрілювали позиції ЗСУ в районах населених пунктів Миколаївка, Берестове, Клинове, Торецьк, Новолуганське, Покровське, Луганське та Кодема, били з авіації поблизу Клинового.

На Новопавлівському напрямку ворог обстрілював позиції українських військ із танків, артилерії та авіації поблизу Павлівки, Вугледара і Пречистівки та Шевченка. Поблизу останнього ЗСУ змусили окупантів відійти.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів.

Спробу наступу окупантів у напрямку Мар’їнки українські військові відбили.

На Південнобузькому напрямку противник активних дій не вів. Обстрілював цивільну інфраструктуру із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Добрянка, Миколаївка і Трудолюбівка. Завдав авіаудару по позиціях наших військ неподалік Князівки. З метою виявлення змін в положенні наших підрозділів та корегування вогню вів повітряну розвідку БпЛА.

В акваторії Чорного та Азовського морів корабельне угруповання ворога намагається підтримувати сприятливий оперативний режим. У готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах на території України утримуються п’ять носіїв високоточної зброї.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 23 червня