Оборона Вовчанська: що кажуть у Генштабі та Deep State (оновлено)

Сили оборони зірвали плани окупантів максимально вклинитися і закріпитися у міській забудові Вовчанська. Загалом активність росіян на цьому напрямку значно знизилася.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«З початку поточної доби наші підрозділи продовжують виконання бойових завдань в межах міської забудови Вовчанська в північній частині міста, тримають ворога під вогневим контролем. Дії тривають, ситуація контрольована», — йдеться у повідомленні.

Оновлено

За даними Deep State, росіяни продовжують спроби закріплятися на околицях та просуватися вглиб населеного пункту з метою облаштування позицій.

Зокрема, окупантів було помічено у Вовчанській центральній районній лікарні та інших точках північної частини місця. За попередніми даними, ворога там знищили. Сили Оборони намагаються стримати тиск, не дати ворогу закріплятися, наносячи ураження по ворогу.

Також росіяни продовжуються спроби закріпитися повністю у селах Бугруватка та Гатище біля Вовчанська. Тривають бої за Старицю.

Орієнтовна лінія фронту біля Вовчанська станом на 4 ранку 15 травня / Deep State

На іншому фланзі наступу окупанти продовжують рух в напрямку села Липці. За даними аналітиків, здійснюються спроби повністю зайняти Глибоке, але успіхів противник не мав. У цей район район прибули резерви Сил оборони для стабілізації ситуації, проводяться штурмові дії \з метою зачищення місцевості. Водночас росіяни перегруповуються та закріпляються на займаних рубежах, підтягують додаткові сили піхоти.

 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Аеродром «Бельбек» дві ночі поспіль атакували ракетами ATACMS: що відомо про наслідки