Зустрінемо 6-й флот США у берегів Білорусі. У Мінську відповіли американському Посольству
МЗС Білорусі

Пресслужба Міністерства закордонних справ Білорусі у стилі радянської дипломатії відповіла на заяву Посольства США, присвячену білоруському Дню волі.

«Ми визнаємо свої помилки і користуємося нагодою, щоб принести вибачення за відсутність привітань з недавнім 160-річчям прийняття Конституції Конфедеративних Штатів Америки, прапор яких як і раніше доріг багатьом американцям», — пишуть білоруські дипломати.

Таким чином «дотепно» відповіли своїм американським колегам, які привітали «всіх білорусів з 103-ї річницею проголошення Білоруської народної республіки в 1918 році». Цей день в Білорусі ще називається Днем волі, що відзначається 25 березня. Радянська влада, а тепер Олександр Лукашенко, скасувала це свято і заборонила. Акції в цей день проходять в країні щорічно, незважаючи на те, що їх розганяють силовики. Символами Білоруської народної республіки були біло-червоно-білий прапор, за який зараз в Білорусі штрафують та заарештовують.

 

Комментарий пресс-службы МИД Беларуси в связи с заявлением Посольства США от 25 марта 2021 года В связи с заявлением...

Posted by МИД Беларуси on Friday, March 26, 2021

«У даний час тисячі білорусів різного віку публічно вимагають права визначати долю своєї країни. Багато з них платять високу ціну за спробу зробити свій голос почутим, так як режим вдався до залякування, насильства і застосування смертоносної зброї, щоб утриматися при владі», — також говориться в заяві Посольства.

На це у МЗС Білорусі закинули Штатам поразку Дональда Трампа на останніх президентських виборах та штурм Капітолію його прихильниками.

«Останні події в США показують, що боротьба американців за свободу все ще триває. У даний час сотні тисяч американців різного віку публічно вимагають права визначати долю своєї країни. Багато платять високу ціну за спробу зробити свій голос почутим, так як чинній адміністрації довелося навіть застосувати смертоносну зброю і застрелити кількох людей, щоб утриматися при владі і закріпити підсумки виборів», — йдеться в заяві білоруських дипломатів.

«Глибоко перейнявшись увагою США до долі Білорусі, як крок у відповідь ми можемо внести безкорисливий внесок у розвиток сільського господарства Аляски і ефективне освоєння її земель. У зв’язку з цим готові розглянути можливість спільного управління даною територією», — зазначається в повідомленні пресслужби МЗС Білорусі.

Насамкінець, відповідаючи американцям на заклик, що США «з нетерпінням чекають того дня, коли білоруський народ зможе самостійно визначати своє майбутнє», у МЗС Білорусі відповіли: «Сподіваємося, що позитивний тренд в наших відносинах збережеться і ми спільно підійдемо до того моменту, коли зможемо з радістю зустрічати Шостий флот США у морських кордонів Білорусі!». Під цими словами у Мінську, скоріше за все, мали на увазі, що білоруський народ ніколи не побачить вільних виборів.

День Волі у Білорусі. Міліція затримала 200 активістів та проводила обшуки