Зґвалтування неповнолітньої на Закарпатті: прокуратура оскаржила рішення суду

Закарпатська обласна прокуратура оскаржила вирок суду у справі про зґвалтування неповнолітньої дівчинки.

Про це 28 березня повідомили в Офісі Генпрокура.

Так, прокуратура області, вимагає скасувати вирок Воловецького районного суду Закарпатської області щодо трьох неповнолітніх ґвалтівників 14-дівчинки від 16 березня та оголосити новий.

Крім того, Вища рада правосуддя заявила, що перевірить роботу судді Оксани Софілканич, яка розглядала справу й призначила ґвалтівникам умовний термін.

Що відомо про справу

Злочин стався 24 серпня 2021 року. Троє знайомих односельців 14-річної потерпілої заманили її на подвір’я одного з них, а потім до підвалу, де і зґвалтували її. Свій злочин підлітки зафільмували, завантажили в інтернет і показували однокласникам у школі.

У вересні 2021 року до поліції звернулась бабуся дівчинки, правоохоронці встановили, що до цього причетні 14-річний та двоє 15-річних односельців.

Хлопці визнали свою провину, суддя Воловецького районного суду призначила їм покарання у вигляді пʼяти років позбавлення волі. Але потім через пом’якшувальні обставини суд звільнив підлітків від відбування покарання з випробуванням із встановленням іспитового строку на два роки.

Після розголосу справи у соцмережах омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що візьме справу під свій контроль. Також він повідомив, що права дівчини під час судового процесу були грубо порушені.

«Суд вібувався за участі адвоката з Центру правової допомоги, інтереси в суді представляла служба захисту дітей місцевої сільради. І ця ж сама служба захисту дітей дала ґвалтівникам позитивні характеристики», — розповів Лубінець.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Накачують алкоголем та ґвалтують: що відомо про молодиків, які «полююють» на дівчат у Києві (оновлено)