Звернення путіна до Федеральних зборів: текстова онлайн-трансляція

У вівторок, 21 лютого, президент рф володимир путін виступає зі зверненням до Федеральних зборів.

Chas News веде текстову онлайн-трансляцію.

На початку путін заявив, що озвучує своє послання в період «кардинальних змін» у всьому світі.

«Рік тому заради захисту людей на наших історичних землях,... було ухвалене рішення про проведення спеціальної воєнної операції», — каже путін.

Також російський президент згадав про український Донбас, який «боровся» з вигаданим київським режимом. Путін запевнив, що росія хотіла «мирного рішення».

«Але за нашою спиною готувався зовсім інший сценарій...Країни Заходу просто тягнули час...», — стверджує президент рф.

Путін знову заявив, що Україна нібито хотіла отримати ядерну зброю, а колективний Захід «відкривав свої бази біля кордонів рф». 

Російський президент також заявив, що НАТО розширювалось до кордонів рф та розгортало протиракетні системи в Європі. «Парасолькою хотіли прикритись від нас», — додав путін.

Диктатор наполягає, що це НАТО і країни Заходу розв'язали війну, а росія «застосовує силу, щоб її зупинити». Путін зазначив, що Україна «напала на Донбас», а потім планувався удар по Криму.

«Ми захищаємо мир та життя людей, а ціль Заходу — безмежна влада», — наполягає президент росії.  Також путін стверджує, що Захід хоче «відірвати від росії історичні території, які сьогодні називають Україною». 

«Що більш дальнобійні системи будуть постачати Україні, то далі ми будемо відсувати загрозу», — каже путін.

Російський президент знову заявив, що «рф не воює з народом України, який став заручником київського режиму». Путін вважає, що західні еліти хочуть «раз і назавжди покінчити з росією та перетворити конфлікт у глобальний».

«Перемогти росію на полі бою неможливо», — каже російський президент в день, коли російські втрати в Україні вже перевищили 144 тис. осіб.

Також путін заявив, що Захід розгорнув проти рф економічний фронт, запровадивши санкції, але «ніде нічого не досягнув». Тим часом аналітики вважають, що до 2026 року російська економіка втратить $190 млрд ВВП. Не забув путін і дорікнути тим російським олігархам, які розміщували свої капітали за кордоном.

Російський президент заявив про призупинку участі росії у Договорі про стратегічні наступальні озброєння, який був укладений зі США.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.