«Звідки армія буде хороша, якщо все в країні лайно». Російський банкір Тіньков — про війну

Російський банкір мільярдер Олег Тіньков назвав війну в Україні «божевільною», а своїх співвітчизників, як її підтримують, — «дебілами».

«Я не бачу жодного бенефіціара цієї божевільної війни! Гинуть невинні люди та солдати», — написав він в Instargam.

При цьому банкір розкритикував російську армію та взагалі стан справ на своїй батьківщині.

«Генерали, прокинувшись із похмілля, зрозуміли, що вони гімно-армія. А звідки армія буде хороша, якщо все інше в країні лайно й потонуло в непотизмі, холуйстві та плазуванні перед владою? Кремлівські чиновники шоковані, що не тільки вони, а й їхні діти тепер влітку не поїдуть на Середземне море. Бізнесмени намагаються рятувати рештки майна», написав Тіньков.

Мільярдер заявив, що в росії «є дебіли, що малюють Z», але таких, на його думку, «у будь-якій країні 10%». Тіньков при цьому вважає, що 90% росіян проти війни, вважає він.

Відзначимо, що з початку повномасштабного вторгнення соцопитування в росії показують, що більше 70% громадян рф підтримують війну.

Наостанок Тіньков закликав «колективний Захід» бути «раціональнішим і гуманнішим», тобто дати володимиру путіну можливість «зберегти обличчя» заради того, щоб «зупинити бійню».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oleg Tinkov (@olegtinkov)

Олег Тіньков — засновник «Тінькофф банку», одного з найбільших у росії. В 2021 році російський Forbes включив банкіра у список 100 найбагатших росіян.

Упродовж останніх років Тіньков живе переважно у Лондоні, де лікувався від лейкемії. Проти війни він вперше виступив 28 лютого, коли заявив, що держави мають витрачати гроші на лікування людей, а не на бойові дії.

При цьому раніше банкір підтримував чинного президента рф. Наприклад, в 2017 році також в Instargam пропонував відновити у росії монархію та зробити путіна царем.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Топменеджери «Яндексу» та Газпромбанку звільнилися через російське вторгнення