Звільнена з полону медик Мар’яна Мамонова народила доньку

Український військовий медик Мар’яна Мамонова, яку 21 серпня звільнили з російського полону, народила дівчинку. Про це пише Суспільне з посиланням на гендиректора Волинського обласного територіального медичного об'єднання захисту материнства і дитинства Ірина Горавська.

«Дійсно народилась дівчинка, все нормально. Дитина разом з мамою знаходяться в палаті. Дівчинка народилася о 4:18. Вага дитини 3 255 грам, зріст — 56 сантиметрів», — вона.

Сестра Мар'яни Анна Мати, що дівчинка та її мати почуваються добре.

«Усім дякуємо. Народила о 04:00 ранку. Доньку назвали Анею», — повідомила вона.

Мар’яна Мамонова: вагітність в оточенні та полоні

Мар’яна Мамонова народилася на Рівненщині та закінчила Тернопільський медуніверситет та магістратуру Київської військово-медичної академії. Згодом вона стала капітаном медичної служби ЗСУ та мала чотири ротації до АТО/ООС. 

Мамонова очолювала медичну службу 501-го окремого батальйону морської піхоти і на початку повномасштабного вторгнення перебувала у Маріуполі.

Про вагітність вона дізналася вже під час бойових дій. 4 квітня Мамонова опинилася у полоні. Спочатку перебувала у колонії в Оленівці, а в останній місяць перед звільнення лежала на збереженні в Донецькій лікарні імені Вишневського.

Мар’яна Мамонова під час звільнення з полону

21 вересня Маряну Мамонову разом з ще 214 українськими військовими звільнили з полону. Росія їх відпустила в обмін на 55 своїх солдатів та кума путіна Віктора Медведчука.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Високопосадовці розповіли про деталі звільнення українських військовополонених