Звільнений з полону мер Мелітополя зустрівся з Макроном (фото)

Мер Мелітополя Іван Федоров зустрівся в Парижі з президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це останній повідомив у Twitter.

Неможливо уявити, що пережив мер Мелітополя, якого викрала російська армія.  Тепер на свободі, він про це розповідає. Його історія нас вразила. Я висловив йому і українським депутатам своє захоплення і підтримку. Сповнені рішучості, ми з Україною», — написав Макрон.

Перед цим Федоров з офіційним візитом відвідав Австрію, де зустрівся з бургомістром Відня та виступив на засіданні Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Іван Федоров та Міхаель Людвіг

Нагадаємо, 11 березня окупанти викрали мера Мелітополя Івана Федорова, а наступного дня Галина Данильченко, депутат міськради від Опозиційного блоку, оголосила себе виконуючою обов'язки мера 12 березня та закликала жителів міста до співпраці.

Окупанти звільнили Федорова 16 березня. Натомість Україна відпустила 9 російських військових-строковиків віком 20-21 років.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Обмін полоненими на Запоріжжі: звільнено 86 військовослужбовців